Hírek
2024. évi tagdíjak
Kérjük tagtársainkat, hogy egyesületünk működőképességének fenntartása érdekében mielőbb – az Alapszabály értelmében január 31-ig – fizessék be éves tagsági díjukat.
Műholdtalálkozó – belépés csak műholddal!
Középiskolás csapatok mutatják meg egymásnak fejlesztés alatt álló műholdszimulációjukat a második országos CanSat verseny félidejében
Megjelent a 2024. I. negyedévi Körlevél
Újévi köszöntővel, beszámolókkal és határidőkkel, a nemrég lezajlott és a közeljövőben várható MANT-os eseményekkel megjelent első negyedévi Körlevelünk
Megjelent a Magyar Űrkutatási Fórum 2023 válogatott közleményeit tartalmazó kiadvány
A Sopronban tartott 2023. májusi konferencia kiadványa elektronikus formában elérhető honlapunkról
Magyar űrkiállítás Nigériában
Magyarország abujai nagykövetsége szervezésében, a nigériai Nemzeti Űrkutatási és Fejlesztési Ügynökség (National Space Research and Development Agency, NASRDA) által fenntartott Nemzeti Űrmúzeumban (National Space Museum) nyílt időszaki kiállítás a magyar űrkutatás, űrtevékenység eredményeiből, érdekességeiből.
ISS infrastruktúra magyar szemmel
A magyar űripar és űrkutatók számára most új lehetőség nyílt az ISS-en végrehajtható kísérletek formájában. A Workshop #8-on áttekintjük, milyen infrastrukturális elemek állnak rendelkezésre a kísérletekhez.
Űrkorszak - Európa helye és lehetőségei a globális űrversenyben
Bartóki-Gönczy Balázs előadása Űrkorszak című szemináriumsorozatunk idei utolsó alkalma lesz
FELHÍVÁS: Publikációs lehetőség a 2023-as Űrtan Évkönyvben
Január végéig várjuk a színvonalas szakmai-ismeretterjesztő írásokat a jövő év elején megjelenő Űrtan Évkönyv 2023 kötetbe!
Irány az űr! 2023 – döntő
Szeptembertől lehetett jelentkezni az idei Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyre. A december 2-án rendezett döntőben öt középiskolás csapat mérte össze tudását.
RPA - Requesting Party Activities
A szakmai közönségnek szóló MANT Workshop sorozat 7. alkalma az ESA magyar cégeknek szóló pályázati kiírásával foglalkozik.