Hírek
XII. Geomatika Szeminárium
A szakmai konferencia helyszíne Sopron, ideje 2020. november 19-20.
Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj 2020
A NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért idén „Űr-Technológia-Föld” címmel hirdette meg középiskolásoknak szóló ösztöndíjpályázatát, a MANT szakmai közreműködésével. Megvannak a nyertesek!
A MANT 2019. évi beszámolója elkészült
Az idei tagdíjukat már befizetett tagtársaink a titkárságtól kapott elérhetőségen megtekinthetik és véleményezhetik a dokumentumokat.
40 éve repült Farkas Bertalan
1980. május 26-án indult útjára az első magyar űrhajós.
Műholdseregek beszélgetés
A Magyar Asztronautikai Társaság - együttműködve a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Távközlési Szakosztályával - 2020. május 28-án online pódiumbeszélgetést szervez, amelyre várjuk tagjainkat és minden érdeklődőt, MŰHOLDSEREGEK (MEGAKONSTELLÁCIÓK) címmel.
Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus – virtuális kiadás
A koronavírus-járvány miatt az idei 71. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus az internetre költözik.
Űrtábor elhalasztása
A járványhelyzet miatt a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) döntéshozói úgy határoztak, a 2020-as űrtábort egy évvel elhalasztjuk a koronavírus-járvány miatt. A 2021-es tervezett dátum 2021. július 4-10., a helyszín továbbra is Székesfehérvár.
Elindult a CHEOPS-űrtávcső
Űrakadémia Klub webinárium április 30-án! A világban zajló különleges korlátozások miatt az idei év első Űrakadémia Klub rendezvényét mi is a virtuális térben tartjuk meg, amelyre ezennel szeretettel meghívunk minden érdeklődőt.
Megjelent az Űrtan Évkönyv 2019
Kiadványunk már elérhető honlapunkon tagjaink számára.
Már olvasható II. negyedévi körlevelünk
A legfrissebb körlevél elektronikusan letölthető a honlapunkról.