Hírek
Jelentkezz gyakornoknak az ESA-hoz!
Magyar mesterszakos egyetemistákat is vár az űrügynökség műszaki, informatikai, természet- és társadalomtudományi, üzleti témákban.
Turistaút a kedvenc égitestedre
Már olvasható a MANT hagyományos diákpályázatának felhívása. A beadási határidő: 2021. február 15.
Űrkutatás a Magyar Tudomány Ünnepén
Az MTA hagyományos novemberi rendezvénysorozatán a sok tudományos érdekesség között űrrel kapcsolatos előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.
Középiskolások űrkutatási csapatversenye
Elindult a regisztráció az „Irány az űr!” elnevezéssel, november 9-én induló, háromfordulós űrkutatási csapatversenyre! A versenyt a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Magyar Asztronautikai Társaság közösen hirdette meg magyarországi és a határon túli magyar középiskolásoknak.
Dr. Gödör Éva kitüntetése
Gratulálunk a MANT korábbi elnökségi tagjának magas állami kitüntetéséhez!
Űrbányászat - pódiumbeszélgetés
Online pódiumbeszélgetés az űrbányászat időszerű kérdéseiről és távlati kihívásairól, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szervezésében. A beszélgetést közvetíti a Galileo Webcast.
Lapajánló: Haditechnika 2020/5. szám
A Haditechnika 2020/5. számában megjelent űrkutatási témájú cikket ajánljuk.
MANT Diákpályázat 2020/2021
Meghirdettük a 2020/2021. tanévre szóló diákpályázatunkat "Turistaút a kedvenc égitestedre" címmel. Beadási határidő: 2021. február 15.
Látogasson el a magyar standra a virtuális IAC-n!
Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus 2020
Jövő hétfőtől szerdáig látogatható a virtuális Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus, az IAC 2020 "The CyberSpace Edition".
Meghívó ─ Űrkutatás Napja 2020
A Nemzetközi Világűrhét legnagyobb hazai eseményeként a Magyar Asztronautikai Társaság 2020. október 15-én, csütörtökön tartja az Űrkutatás Napja elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényt.