Hírek
Budapest világűrközelben
Lezárult a PI Club által meghirdetett \"Távoli világok - A sci-fi mestermunkái\" pályázat. Meghívó a november 9-én tartandó sajtótájékoztatóra.
2009. novemberi Ûrkaleidoszkóp
Ûrbohóc és európai űrállomás-parancsnok - Sikerült az amerikai szonda becsapódása a Holdba; a remélt látványosság elmaradt - Újból elrepült a Merkúr mellett a MESSENGER - Hatalmas halvány gyűrűt találtak a Szaturnusz körül - Meglepetés a Naprendszer határvidékéről - Késik és drágul a Galileo - Rövid hírek, űrkutatási lapszemle
Minden út a csillagokhoz vezet
A Közlekedési Múzeumban november 10-én rendezendő előadássorozat bemutatja, hogy a csillagászatnak (szinte) mindenhez köze van.
A sci-fi mestermunkái - pályázati felhívás kreatívoknak
„Távoli világok - A sci-fi mestermunkái” címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére. A pályaművek beadási határideje 2009. november 1.
Műholdfelvételek alkalmazása
Nem megközelíthető területek topográfiai kiértékelhetősége VHR műholdfelvételek alkalmazásával - a GeoAdat Kft. kutatási beszámolója.
Ifjúsági Fórum november 13-án
A Magyar Ûrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság kilencedik alkalommal rendezi meg az űrkutatók Ifjúsági Fórumát.
Megjelent a 2009. októberi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk októberi körlevele. A nyomtatott körlevélben az új számlaszámunk egyik számjegye helytelenül szerepelt, a neten lévő verzióban piros színnel jelöltük az eltérést (és a helyes számjegyet).
2009. októberi Ûrkaleidoszkóp
Víz a Holdon - Az első japán teherűrhajó a Nemzetközi Ûrállomásnál - Bizonytalanok az amerikai emberes űrprogram jövőbeli irányai - Egy 13 éves kínai rakéta-sikersorozat vége - Éjszakai űrfelvételek és a nemzeti össztermék - Rövid hírek - Szeptemberi űrkutatási lapszemle
Ûrcsillagászat Magyarországon konferencia
A Magyar Csillagászati Alapítvány a Magyar Asztronautikai Társaság közreműködésével A Csillagászati Nemzetközi Éve keretében Ûrcsillagászat Magyarországon címmel tudományos konferenciát rendez 2009. október 29-én Budapesten.
Ûrkutatási pályázatok - diákoknak és tanároknak is
A MANT meghirdette idei pályázatait, amelyek számos újdonságot tartalmaznak az előző éviekhez képest.