Hírek
Tisztújtó Közgyűlés 2021. május 13-án
A Magyar Asztronautikai Társaság tisztújító közgyűlést tart 2021. május 13-án.
Fő a biztonság
A 2021-es Űrtábor elhalasztása
A jelenlegi járványügyi adatok és oltással kapcsolatos előrejelzések sajnos nem teszik lehetővé, hogy a megszokott formában szervezzük meg nyár elején a MANT éves űrtáborát.
Diákpályázat és Rajzpályázat eredményei
Idén először a Rajzolj! kategóriát külön pályázatként kezeltük, kizárólag a 11–14 éves korcsoport részére. Ez jó döntésnek bizonyult, tekintettel az 500-at is megközelítő beérkezett pályamunkákra. De a többi kategóriában sem lehetett panasz az érdeklődésre, a zsűriknek bőven okozott fejfájást annak eldöntése, mely munkákat ítéljék díjazásra érdemesnek.
A Diákpályázat és a Rajzpályázat díjkiosztója
Március 26-án délután tartottuk a Diákpályázat és a Rajzpályázat virtuális díjátadóit. Szokás szerint készültünk egy-egy meglepetéssel a diákoknak és tanáraiknak.
Adófelajánlások idén is
A személyi jövedelemadó „civil” 1%-áról rendelkező nyilatkozathoz nincs szükség másra, mint a MANT adószámának (19011084-1-41) feltüntetésére. Támogatásukat előre is köszönjük!
Megjelent a 2021. II. negyedévi Körlevél
Tagjaink már olvashatják II. negyedévi körlevelünket
Megjelent az Űrtan Évkönyv 2020
Elkészült az Űrtan Évkönyv 2020 (az Asztronautikai Tájékoztató 72. száma). Tagjaink már olvashatják elektronikus változatban, a kinyomtatott példányt később postázzuk.
Counter Space Report 2021
Megjelent a Secure World Foundation űrhadviselési kiadványa.
Két előadás diákoknak
A MANT Diákpályázat és a MANT Rajzpályázat virtuális díjátadóján elhangzott előadások felvétele már elérhető a MANT Youtube-csatornáján.
Online pódiumbeszélgetés
Európai űrhajósok, európai űrhajósképzés
A MANT az Űrhajózás Napja alkalmából Asztronautikai Pódiumot szervez az online térben. Idén áprilisban az asztronautika történetének négy kerek évfordulóját ünnepeljük, a beszélgetés fókuszában ezúttal az űrhajósok kiválogatása, felkészítése, valamint az európai űrhajók és űrmodulok állnak.