Hírek
Közgyűlési meghívó
A Magyar Asztronautikai Társaság 2008-as rendes közgyűlését 2008. június 17-én 14.00 órától tartja a MTESZ budai székházában.
Júniusi Ûrkaleidoszkóp
Mars minden mennyiségben: leszállt az amerikai Phoenix űrszonda - A japán Kibo kutatómodul legnagyobb elemével elindult az űrállomásra a Discovery - Utazás (majdnem) a Napba - Szupernóva-robbanás: \"in flagranti\" - Tengeri színtérkép - Rövid hírek, űrkutatási lapszemle
Sikeresen leszállt a Phoenix a Marson
A NASA Phoenix űrszondája magyar idő szerint május 26-án hajnalban szállt le a Mars északi poláris vidékén.
Kopjafa Simonyi űrutazása emlékére
A Magyar Nemzetőrség Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége kezdeményezésére 2009. május 2-án kopjafát állítanak Egyházasfaluban.
Lezajlott a jövő űrhajózása pályázat eredményhirdetése
2008. május 17-én megtartottuk A jövő űrhajózása című ifjúsági esszépályázatunk eredményhirdetését. A részletes eredmények az alábbiak:
Ûrközelben - 2008. évi 6. adás
Az Ûrközelben 2008-as hatodik adása 2008. május 20-án hangzott el. Az adásban Bacsárdi László beszélgetett Dr. Both Előddel, a Magyar Ûrkutatási Iroda igazgatójával a magyar űrtevékenység helyzetéről és céljairól.
Az ifjúsági pályázat eredményhirdetése
2008. május 17-én, szombaton 11.00-kor lesz az idei ifjúsági pályázatnk eredményhirdetése az MTA Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Kutató Intézetben.
Adja adója 1%-át a MANT-nak!
Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást! A rendelkezést idén már a bevallástól függetlenül, akár utána is meg lehet tenni. A végső határidő május 20.
Májusi Ûrkaleidoszkóp
A szám tartalmából: A Jules Verne teherűrhajó és a Szojuz TMA-12 a Nemzetközi Ûrállomásnál; Megvan a Pioneer-anomália oka?; Aktív vulkánok a Vénuszon?; A láthatatlan Naprendszer; Elindult a Galileo második tesztműholdja; Rövid hírek és áprilisi űrkutatási lapszemle
Megjelent az áprilisi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk áprilisi körlevele.