MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2019.03.12
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

MANT Űrakadémia 2018


A 2018-as Űrakadémia honlapja

Űroktatás


A Magyar Asztronautikai Társaság – együttműködve a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezettel – idén nyáron negyedszer rendezi meg a MANT Űrakadémiát, 2018. augusztus 2–5. között Gödöllőn. A négy napos rendezvényen 18–35 év közötti fiatalok részvételére számítanak a szervezők. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser és mindazon szakmák képviselőit várják, amelyek kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás, egyetemista hallgatók mellett aktív résztvevőként számítanak a hallgatói jogviszonnyal már nem rendelkező fiatal szakemberekre. 

Indulhat hazánkban is űrmérnöki (aerospace engineering) szak? Érdekel, hogyan lehetne űrkutatással kapcsolatos ismereteket oktatni Magyarországon? Megosztanád elképzeléseid, hogyan jelenhet meg az űrkutatás a különböző humán területek oktatásában? A 2018-as MANT Űrakadémia résztvevői egy közös űroktatási ajánlást fogalmaznak meg, amelyet eljuttatunk hazai döntéshozóknak. A munkacsoportokban folyó munkát segítendő a rendezvényen kerekasztal-beszélgetéseket tartunk űrtevékenységgel és felsőfokú oktatással foglalkozó szakemberek részvételével. Magyarország vezető űripari cégeitől és nemzetközileg elismert magyar kutatócsoportokból, egyetemekről érkeznek meghívott vendégeink. Itt a nagy lehetőség, hogy megvitassuk az érdekeltekkel a hazai űroktatás jövőjét!

Helyszín: Gödöllő
Időpont: 2018. augusztus 2. (csütörtök) – 5. (vasárnap)

Részvételi díj: 
MANT-tagoknak: 26 900 Ft; 
nem MANT-tagoknak: 29 900 Ft 

Kedvezményes részvételi díj azoknak, akik május 15-ig jelentkeznek: 
MANT-tagoknak: 23 000 Ft; 
nem MANT-tagoknak: 26 000 Ft 

A részvételi díj fedezi a szállást, a programokon való részvételt, a csütörtöki vacsorát, a pénteki és szombati teljes ellátást, valamint a vasárnapi reggelit és ebédet.

Részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntek estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni
MANT-tagoknak: 22 000 Ft
nem MANT-tagoknak: 25 000 Ft 

Jelentkezési határidő: 2018. június 30. 2018. július 15.

A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (nagyságrendileg 30 fő részvételére számítunk), érdemes minél előbb jelentkezni.

Kérdések és válaszok az Űrakadémiával kapcsolatban

Jelentkezési lap

Kérdések és válaszok


Itt tesszük közzé a gyakoribb kérdéseket és a rájuk adott válaszokat.

Kiknek szól az Űrakadémia?
Az Űrakadémia az űrtevékenység iránt érdeklődő, 18-35 éves fiatalok számára kínál lehetőséget az űrkutatással kapcsolatos ismeretek elmélyítésére. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser – és még sorolhatnánk a különböző szakterületeket, amelyek mind-mind kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás illetve egyetemista hallgatókra aktív résztvevőként számítunk a táborban, míg a hallgatói jogviszonnyal már nem rendelkező fiatal szakemberekre aktív szereplőként.

Miről lesz szó az Űrakadémián?
Űrakadémiát négy naposra tervezzük (csütörtök-vasárnap), 2018. augusztus 2–5. között Gödöllőn (az egyetem területén). Az Űrakadémia minden évben egy meghatározott témakört jár körül (hasonlóan a MANT diákpályázathoz).

Az idei rendezvény témája a hazai űroktatás. A rendezvényen résztvevő fiatalok egy közös űroktatási ajánlást fogalmaznak meg, amelyet eljuttatunk hazai döntéshozóknak. A munkacsoportokban zajló munkát segítendő a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el hazai űrkutatással foglalkozó szakemberektől.
A programmal szeretnénk az ifjúságnak felkelteni és fenntartani az érdeklődését az űrkutatás, űrtevékenység iránt; megismertetni őket a kapcsolódó tudományágakkal és azok képviselőivel, kiépíteni egymás közötti kapcsolataikat; megmutatni, hogy Magyarországon is lehet űrtevékenységbe fogni.

Nem voltam a MANT Űrtáborában, jöhetek az Űrakadémiára?
Természetesen.

Jelentkezhetek, ha már elmúltam 35 éves?
Sajnos nem. A programra azok jelentkezhetnek, akik 2018. augusztus 2-ig nem töltik be a 36. életévüket (azaz 1982. augusztus 2-án vagy később születtek).

Jelentkezhetek, ha még nem vagyok 18 éves?
Nem. Ebben az esetben inkább a MANT űrtáborát ajánljuk.

Mennyi a részvételi díj?

Részvételi díj:
MANT-tagoknak: 26 900 Ft; 
nem MANT-tagoknak: 29 900 Ft

Kedvezményes részvételi díj azoknak, akik május 15-ig jelentkeznek:
MANT-tagoknak: 23 000 Ft; 
nem MANT-tagoknak: 26 000 Ft 

Részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntek estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni
MANT-tagoknak: 22 000 Ft
nem MANT-tagoknak: 25 000 Ft 

Mit tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
– szállást három éjszakára (csütörtök, péntek, szombat éjszaka)
– az Űrakadéma ideje alatti étkezéseket (csütörtökön vacsora, pénteken és szombaton napi háromszori étkezés, vasárnap reggeli és ebéd)
– részvétel az Űrakadémia programjain (szakmai előadások, beszélgetések, találkozók, séták, szabadidős tevékenységek)

Mit nem tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj az alábbiakat NEM tartalmazza:
– utazás költsége a lakóhelytől Gödöllőig
– a résztvevő magánköltségeinek fedezésére szolgáló költőpénz (képeslap, üdítő, fagylalt, stb.)

Meddig lehet jelentkezni az Űrakadémiára?
Az Űrakadémia jelentkezési határideje 2018. június 30. 2018. július 15. Ha érdekel az Űrakadémia, és szeretnél eljönni, érdemes minél előbb jelentkezni, mivel a férőhelyek korlátozottak.

Meddig kell befizetni a részvételi díjat?
A részvételi díjat 2018. június 30-ig 2018. július 15-ig kell befizetni. A jelentkezés visszaigazolását követően küldjük a fizetés technikai részleteit és a kapcsolódó bankszámlaszámot.

Mi fog történni a jelentkezés után?
A jelentkezést követően néhány nap múlva e-mailben visszaigazoljuk a jelentkezésed. Ezt követően kell átutalni a részvételi díjat.
Júliusban küldünk majd egy újabb levelet, amelyben tájékoztatunk minden további részletről.

Jelentkeztem, fizettünk, mégsem tudok jönni. Visszakaphatom a befizetett részvételi díjat?
Kérjük, hogy az űrakadémiai részvételed lemondása miatt vedd fel velünk a kapcsolatot az iroda@mant.hu címen. A befizetett részvételi díjat az alábbi módon tudjuk visszatéríteni:
– ha a lemondás 2018. június 30-án vagy korábban történt, akkor 1500 Ft kezelési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
– ha a lemondás 2018. június 30. - július 27. között történt, akkor 5000 Ft szervezési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
– meg nem jelenés esetén (amennyiben az illető nem mondta le a részvételt) nem térítünk vissza összeget

Mettől meddig tart az Űrakadémia?
A program 2018. augusztus 2-án (csütörtökön) 15.00-kor kezdődik, és augusztus 5-én (vasárnap) 14.00-kor ér véget.

Hol lesz az Űrakadémia?
Az Űrakadémia helyszíne Gödöllő.

Kell valami extra dolog? Hálózsák, zseblámpa?
Ágyneműt kapunk, így hálózsákra nincs szükség.

Kik szervezik az Űrakadémiát?
Az Űrakadémiát a Magyar Asztronautikai Társaság és a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezi.

Kihez fordulhatok további kérdésekkel?
Az iroda@mant.hu címen várjuk további kérdéseiket. A kérdéseket és az azokra adott válaszokat, amennyiben a kérdezőnek ellenvetése nincs, jelen honlapon közzétesszük.

A programváltoztatás jogát a Magyar Asztronautikai Társaság fenntartja.