MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
mant@mant.hu
utolsó frissítés: 2017.08.18
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

MANT Űrakadémia 2017


A 2017-os Űrakadémia honlapja

Egy CubeSat küldetés


A Magyar Asztronautikai Társaság – együttműködve a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezettel – idén nyáron harmadszor rendezi meg a MANT Űrakadémiát, 2017. augusztus 3-6. között Gödöllőn. A négy napos rendezvényen 18-35 év közötti fiatalok részvételére számítanak a szervezők. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser... és mindazon területek, amelyek kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás, egyetemista hallgatók mellett aktív résztvevőként számítanak a hallgatói jogviszonyukon már túllévő fiatal szakemberekre.

Az egyre szélesebb körben elterjedt CubeSatok használata a Hold tanulmányozásában és meghódításában is fontos szerepet játszhat. A 2017-es MANT Űrakadémia résztvevői egy új Hold körüli pályán keringő CubeSat küldetés alapjait tervezik meg és foglalják össze egy javaslat formájában, amely nemzetközi pályázatok alapjául is szolgálhat a későbbiekben.

A munkacsoportokban zajló munkát segítendő a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el űrkutatással foglalkozó hazai szakemberektől.

Hol? Gödöllőn
Mikor? 2017. augusztus 3. (csütörtök) – 6. (vasárnap)

Részvételi díj:
MANT-tagoknak: 18.900 Ft;
nem MANT-tagoknak: 21.900 Ft

A részvételi díj fedezi a szállást, a programokon való részvételt, a csütörtöki vacsorát, a pénteki/szombati reggeli-ebéd-vacsora hármast, és a vasárnapi reggelit és ebédet.

Részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntekig estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni
MANT-tagoknak: 14.000 Ft
nem MANT-tagoknak: 17.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2017. július 5.

A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (nagyságrendileg 30 fő részvételére számítunk), érdemes minél előbb jelentkezni.

Kérdések és válaszok az Űrakadémiával kapcsolatban

Jelentkezési lap

Kérdések és válaszok


Itt tesszük közzé a gyakoribb kérdéseket és a rájuk adott válaszokat.

Kiknek szól az Űrakadémia?
Az Űrakadémia az űrtevékenység iránt érdeklődő, 18-35 éves fiatalok számára kínál lehetőséget az űrkutatással kapcsolatos ismeretek elmélyítésére. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser – és még sorolhatnánk a különböző szakterületeket, amelyek mind-mind kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás illetve egyetemista hallgatókra aktív résztvevőként számítunk a táborban, míg a hallgatói jogviszonyukon már túl lévő fiatal szakemberekre aktív szereplőként.

Miről lesz szó az Űrakadémián?
Űrakadémiát négy naposra tervezzük (csütörtök-vasárnap), 2017. augusztus 3-6. között Gödöllőn (az egyetem területén). Az Űrakadémia minden évben egy meghatározott témakört jár körül (hasonlóan a MANT diákpályázathoz).

A rendezvényen résztvevő fiatalok egy új Hold körüli pályán keringő CubeSat küldetés alapjait tervezik meg és foglalják össze egy javaslat formájában, amely nemzetközi pályázatok alapjául is szolgálhat a későbbiekben.A munkacsoportokban zajló munkát segítendő a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el hazai űrkutatással foglalkozó szakemberektől.

A programmal szeretnénk az ifjúságnak felkelteni és fenntartani az érdeklődését az űrkutatás, űrtevékenység iránt; megismertetni őket a kapcsolódó tudományágakkal és azok képviselőivel, kiépíteni egymás közötti kapcsolataikat; megmutatni, hogy Magyarországon is lehet űrtevékenységbe fogni.

Nem voltam a MANT Űrtáborában, jöhetek az Űrakadémiára?
Természetesen.

Jelentkezhetek, ha már elmúltam 35 éves?
Sajnos nem. A programra azok jelentkezhetnek, akik 2017. augusztus 6-ig nem töltik be a 36. életévüket (azaz 1981. augusztus 6-án vagy később születtek).

Jelentkezhetek, ha még nem vagyok 18 éves?
Nem. Ebben az esetben inkább a MANT űrtáborát ajánljuk.

Mennyi a részvételi díj?

Részvételi díj:
MANT-tagoknak: 18.900 Ft;
nem MANT-tagoknak: 21.900 Ft

Részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntekig estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni
MANT-tagoknak: 14.000 Ft
nem MANT-tagoknak: 17.000 Ft

Mit tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
– három éjszakányi szállást (csütörtök, péntek, szombat éjszaka)
– az Űrakadéma ideje alatti étkezéseket (csütörtök vacsora, pénteken és szombaton napi háromszori étkezés, vasárnap reggeli és ebéd)
– részvétel az Űrakadémia programjain (szakmai előadások, beszélgetések, találkozók, séták, szabadidős tevékenységek)

Mit nem tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj az alábbiakat NEM tartalmazza:
– utazás költsége a lakóhelytől Gödöllőig
– a résztvevő magánköltségeinek fedezésére szolgáló költőpénz (képeslap, üdítő, fagylalt, stb.)

Milyen a szállás komfortfokozata?
Alapértelmezésben háromágyas szobában lesznek a résztvevők elszállásolva(közös használatú fürdőszoba a folyosón). Ezt a szállást a részvételi díj tartalmazza.

Ha valaki kétágyas szobában szeretne lenni, saját fürdőszobával, akkor felárat kell fizetni. (A szoba felára a három éjszakára 14.100 Ft)

Meddig lehet jelentkezni az Űrakadémiára?
Az Űrakadémia jelentkezési határideje 2017. július 5. Ha érdekel az Űrakadémia, és szeretnél eljönni, érdemes minél előbb jelentkezni, mivel a férőhelyek korlátozottak.

Meddig kell befizetni a részvételi díjat?
A részvételi díjat 2017. július 5-ig kell befizetni. A jelentkezés visszaigazolását követően küldjük a fizetés technikai részleteit és a kapcsolódó bankszámlaszámot.

Mi fog történni a jelentkezés után?
A jelentkezést követően néhány nap múlva e-mailben visszaigazoljuk a jelentkezésed. Ezt követően kell átutalni a részvételi díjat.
Júliusban küldünk majd egy újabb levelet, amelyben tájékoztatunk minden további részletről.

Jelentkeztem, fizettünk, mégsem tudok jönni. Visszakaphatom a befizetett részvételi díjat?
Kérjük, hogy az űrakadémiai részvételed lemondása miatt vedd fel velünk a kapcsolatot az iroda@mant.hu címen. A befizetett részvételi díjat az alábbi módon tudjuk visszatéríteni:
- ha a lemondás 2017. július 15-én vagy korábban történt, akkor 1500 Ft kezelési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
- ha a lemondás 2017. július 16. - augusztus 1. között történt, akkor 5000 Ft szervezési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
- meg nem jelenés esetén (amennyiben az illető nem mondta le a részvételt) nem térítünk vissza összeget

Mettől meddig tart az Űrakadémia?
A program 2017. augusztus 3-án (csütörtökön) 15.00-kor kezdődik, és augusztus 6-án (vasárnap) 14.00-kor ér véget.

Hol lesz az Űrakadémia?
Az Űrakadémia helyszíne Gödöllő.

Kell valami extra dolog? Hálózsák, zseblámpa?
Ágyneműt kapunk, így hálózsákra nincsen szükség.

Kik szervezik az Űrakadémiát?
Az Űrakadémiát a Magyar Asztronautikai Társaság és a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezi.

Kihez fordulhatok további kérdésekkel?
Az iroda@mant.hu címen várjuk további kérdéseiket. A kérdéseket és az azokra adott válaszokat közzétesszük jelen honlapon.

A programváltoztatás jogát a Magyar Asztronautikai Társaság fenntartja.

 


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp/) in Unknown on line 0