MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.02.18
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

Felhívás - Tanári részvétel a 2012-es Nemzetközi Űrtáborban

Érdekli Önt az űrkutatás és az űrtevékenység? Szeretne egy egyhetes, űrtevékenységgel kapcsolatos tanári továbbképzésen részt venni az Amerikai Rakéta- és Űrközpontban (U.S. Space&Rocket Center), ahol módszertani ismeretanyagok elsajátítása mellett 70-80, a világ különböző országaiból érkező tanárral is megismerkedhet? Mindeközben szimulátorok segítségével űrrepülőgépet vezethet, vagy űrsétát tehet. Jelentkezzen pályázatunkra, és utazzon Ön 2012 júliusának végén az Alabama állambeli Huntsville városába!

PÁLYÁZHAT
- minden magyar állampolgársággal rendelkező, magyarországi vagy magyar tanítási nyelvű iskolában tanító általános iskolai vagy középiskolai tanár, függetlenül attól, hogy milyen szakon tanít, vagy mennyi ideje tanít.

A PÁLYÁZÓ vállalja, hogy
- a táborban esetleg felmerülő témákról folyamatosan képes angolul kommunikálni a tábor vezetőivel/munkatársaival és az amerikai, valamint nemzetközi tanárokkal.
- amennyiben nyer, akkor elkíséri a MANT által meghirdetett diákpályázat középiskolás korcsoportjában legjobb helyezést elért lányt és fiút a 2012 nyarán megrendezésre kerülő amerikai Nemzetközi Űrtáborba. (Ez az utazás alatti kíséretet jelenti Budapest Ferihegy repülőterétől a Huntsville-ben található U.S. Space&Rocket Centerig és vissza Budapestre. A tábor teljes időtartama alatt a táborszervezők vállalnak felelősséget a diákokért.)
- a Nemzetközi Űrtáborban látottakat a saját iskolai és más ismeretterjesztő környezetében hasznosítja. Az erre vonatkozó előzetes elképzeléseket már a pályázatában is megfogalmazza, majd legalább az utazást követő tanévben ennek megvalósításáról a MANT-ot legalább félévente tájékoztatja.

A nyertes pályázó a kiutazás jogát nyeri el, és vállalnia kell, hogy a kiutazás költségét (mai áron kb. 250.000 Ft) saját erőből vagy szponzorok segítségével előteremti. Ehhez a MANT segítséget nyújt. Tájékoztatásul: a 2010-es esztendőben egy állami pályázatból a MANT a kiutazás teljes költségét fedezni tudta.

A pályázat értékelése
- A beérkezett pályázatok értékelése a honlapunkon található pontozási rendszer szerint történik. A legtöbb pontot elért 3 jelölt közül a MANT által felkért bíráló bizottság választja ki a tanári delegáltat. MANT fenntartja a jogot, hogy ugyanabból az oktatási intézményből öt egymást követő évben nem delegál egynél több nyertes pályázót.

A pályázás módja
- Töltse ki a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) honlapján elérhető elektronikus pályázati adatlapot. (Ezen elérhetőségi adatokat, angol nyelvtudási adatokat, az oktatási/tanítási tevékenységet valamint az űrkutatáshoz kapcsolódó motivációt kell megadni.)

A pályázat beadási határideje: 2011. március 1.
A pályázat weboldala és beadási helye:
http://www.mant.hu/tanaripalyazat

A pályázattal kapcsolatos kérdésekre a palyazat@mant.hu címen válaszolunk.

A pályázati felhívás letöltése PDF-formátumban.