MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.29
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

MANT tervek és események (2020.04.14.)

„Az elmúlt hetek sok változást hoztak életünkbe, így a Magyar Asztronautikai Társaság munkájába és terveibe is.”

Tisztelt Tagtársunk!

Az elmúlt hetek sok változást hoztak életünkbe, így a Magyar Asztronautikai Társaság munkájába és terveibe is. Mindenki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos híreket figyeli, így a MANT vezetősége fontosnak érzi, hogy evvel kapcsolatban is tájékoztassuk Önt.

1.) Rendezvények

Az áprilisi és májusi rendezvényeinket töröljük, illetve amit lehet, online tartunk meg. Elkezdődött az Űrakadémia Klubok újraszervezése, az első várhatóan április végén lesz, webinárium formájában. A részletekkel – pontos dátum, előadó, téma, technikai információk – nemsokára jelentkezünk. A Felfedezők Napja, amelyen résztvevőként lettünk volna jelen, a többi tömegrendezvénnyel együtt elmarad. Az idei Űrtábor megtartásáról vagy törléséről a vezetőség május közepén dönt, a járványhelyzet függvényében. Az eddigi jelentkezőket tájékoztattuk, hogy amennyiben a tábor idén elmarad, az eddig befizetett összeget természetesen visszatérítjük.

2.) Közgyűlés

A MANT éves közgyűlése, amelyen a 2019. évi beszámolót kell elfogadni, később lesz megtartva. Ennek a dátumát a járvány lefolyásától és az aktuális jogszabályoktól függően, később fogja az Elnökség meghatározni. Várhatóan ősszel, lehetőleg még szeptemberre lesz kitűzve a dátum. Ettől függetlenül a 2019. évi beszámoló április folyamán elkészül, hogy tagjaink megismerhessék a tavalyi év eredményét. Ez a beszámoló elérhető lesz a tagok számára honlapunkon, de a hivatalos elfogadása csak a Közgyűlésen történik meg.


3.) Űrtan Évkönyv 2019

Elkészült az Űrtan Évkönyv 2019! Sajnos a karantén miatt idén nincs lehetőségünk a nyomtatott változat elkészítésére és postázására, ezért az online változatot már most letölthetik a MANT honlapjáról.

Ugyanez az oka annak, hogy tagkártyákat sem tudunk készíttetni, emiatt a megértésüket kérjük.


4.) Konferenciák

Az idei konferenciák többségét a szervezők már lemondták, a következő hetek-hónapok eseményeitől függ, mikor lehet majd újból szakmai találkozókat szervezni.


5.) Egyebek

Sok olyan feladatunk van, amely a karantén alatt is zavartalanul folyik. Együttműködéseket, jövőbeli projekteket készítünk elő, az Intézőbizottság rendszeresen tart üléseket videokonferencia formájában. Szerencsére az adminisztráció jelentős része eddig is elektronikusan zajlott, ezért viszonylag zökkenőmentes volt az átállás.

Új honlapunkat várhatóan napokon belül élesítjük, így megújult, modern külsővel és új funkciókkal találkozhatnak majd!

6.) Pénzügyek

Sajnos a járvány miatt a bevételeink, támogatásaink egy része bizonytalanná vált, illetve halasztást szenved, de reméljük, nem tart sokáig ez a helyzet. Tagjaink fele már rendezte idei tagdíját és bízunk benne, hogy a meghosszabbított befizetési határidőig a többiektől is megérkezik a tagsági díj, ami működésünknek elengedhetetlen feltétele. Az SZJA 1%-ából érkező összeg is fontos része költségvetésünknek, kérjük, arról se feledkezzenek meg! Az érvényes rendelkezéshez fel kell tüntetni a Magyar Asztronautikai Társaság adószámát: 19011084-1-41.

Igyekszünk a alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez és a lehetőségeket a legjobban kihasználni. Ehhez azonban civil szervezetként fontos, hogy tagjaink aktívan vegyenek részt egyesületünk életében!

Kérjük, vigyázzanak maguk és a környezetükben lévők egészségére!

Üdvözlettel,
Both Előd elnök és Hirn Attila főtitkár