MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.06.30
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

ASTRA Hírlevél, 2015. június (2015.06.23.)

Megjelent a SES ASTRA legfrissebb elektronikus hírlevele, benne a MANT-ról és a tavalyi Űrkutatás Napjáról szóló tudósítással.

A SES a világ vezető műholdüzemeltetője, flottájában több mint 50 Föld körüli műholddal. A vállalat műholdas kommunikációs szolgáltatásokat nyújt műsorszolgáltatók, tartalom- és internetszolgáltatók, mobil és vezetékes hálózati szolgáltatók, valamint üzleti és kormányzati szervezetek számára világszerte.

Tavaly a SES ASTRA és a MANT között együttműködés jött létre. A közép- és kelet-európai régió hírlevelében ezt olvashatjuk:

„ A Magyar Asztronautikai Társaság és a SES Astra tavaly nyáron kezdte meg gyümölcsöző együttműködését - vállalatunk a Társaság által szervezett Űrtábor fő támogatója volt. A sikeres együttműködés a 2014-es év végén a magyar űrkutató társaság egyik nagyszabású rendezvényével folytatódott. 2014. december 4-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adott otthont az Űrkutatás Napja ismeretterjesztő rendezvénynek, melyen a SES Astra szakmai partnerként volt jelen. A konferencián több mint nyolcvanan vettek részt, köztük a legjelentősebb kutatóintézetek képviseletében előadó szakemberek, egyetemi oktatók, valamint befolyásos napilapok, hetilapok, rádióállomások és hírportálok újságírói. A küldöttek aktuális űrkutatási témákban hallgathattak meg előadásokat, többek között a legújabb űrtechnológiai fejlesztésekről és arról, hogy milyen előnyökkel járhat Magyarország csatlakozása az Európai Űrügynökséghez.

Az előadók beszámoltak továbbá az Európai Űrügynökség oktatási programjában szerzett tapasztalataikról, illetve beszéltek a nemzetközi és hazai szervezetek által kínált további lehetőségekről is. A SES Astra népszerű standján a vendégek tudományos kvízjátékban vehettek részt, és információkkal gazdagodhattak az ASTRA műholdak és a televíziós technológia új fejlesztései – többek között a digitális, a nagyfelbontású és az Ultra HD TV-k – témájában.”


A hírlevél többi témái közül néhány, címszavakban:
- A műholdas evolúció kora
- Folytatódik az Ultra HD gyors térhódítása
- Üzleti fejlesztések áttekintése
- A SES szakmai rendezvényeken
- Műholdas platformmal a globális kapcsolat erősítéséért
- A SES ASTRA szerepvállalása az oktatás területén

SES ASTRA Hírlevél, 17. szám (2015. június)