MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.10
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

Sikeres volt a soproni Űrkutatási Fórum (2015.05.12.)

Május 7-9. között rendeztük a konferenciát.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutató­központ (CSFK) Geodéziai és Geofizikai Intézete (GGI) közös kezdeményezésére, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar társszervezésével 2015. május 7-9. között Sopronban került sor a Magyar Űrkutatási Fórum 2015 konferenciára. A rendezvény kiemelt szakmai és anyagi támogatója a SES Astra, a világ vezető műholdas távközlési vállalata volt.

A rendezvényről előzetesen sajtóközleményt adtunk ki.

A Magyar Űrkutatási Fórumról beszámolt a Kisalföld című lap nyomtatott és online kiadása, a soproni városi televízió és cikket jelentetett meg az Űrvilág űrkutatási hírportál.

A rendezvényen készült fényképekből honlapunk Képgaléria rovatában láthatnak válogatást.

Honlapunkon ugyancsak hozzáférhető az elhangzott előadások és a bemutatott poszterek rövid kivonatát tartalmazó kiadvány.

A SES-ről, az ASTRA-ról
Az ASTRA a SES bejegyzett védjegye. A SES (NYSE: Euronext; párizsi és luxemburgi értéktőzsde: SESG) a világ vezető műhold-üzemeltetője, flottájában több mint 50 Föld körüli műholddal. A vállalat műholdas kommunikációs szolgáltatásokat nyújt műsorszolgáltatók, tartalom- és internetszolgáltatók, mobil és vezetékes hálózati szolgáltatók, valamint üzleti és kormányzati szervezetek számára világszerte. A SES elkötelezett híve a hosszú távú üzleti kapcsolatoknak, a magas minőségű szolgáltatásoknak és a műsorszolgáltatói iparág kiválóságának. A SES kulturálisan sokszínű regionális csapatai világszerte jelen vannak és szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy megfeleljenek a speciális műholdas átviteli és szolgáltatási követelményeknek. A SES-nek részesedése van az O3b Networks következő generációs műholdas hálózatban, amely a műholdak elérhetőségét fiber sebességgel ötvözi.
További információ: www.ses.com