MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.10
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

Űrközelben - a Magyar Asztronautikai Társaság műsora  (2007.04.24.)

A Magyar Asztronautikai Társaság a Civil Rádióval együttműködve űrkutatási témájú rádióműsort indított. A rádióműsor havonta fél órában jelentkezik a Civil Rádió tudományos sávjában. A műsor Budapest térségében az FM 98-on hallgatható, az internet segítségével viszont az egész világról elérhető a www.civilradio.hu címen.

Űrközelben című műsorunkban űrkutatási témákkal szeretnénk foglalkozni. Az asztronautikai téma a társaságunk küldetéséből adódik, a műsorban azt szeretnénk bemutatni, hogy az űrkutatás, az űrtevékenység egy, a jelenben is élő „tudomány”, ráadásul önmagában nem képes létezni, csak különböző tudományok (fizika, földrajz, biológia, kémia, jog) összességeként. Sok emberben él az a tévhit, hogy az űrtevékenység csak a hidegháború fegyverkezési versenye volt, a hidegháború véget érésével ennek is leáldozott a kora – pedig ez nem így van, napjainkban is töretlenül fejlődik. Az űrtevékenységben ráadásul Magyarország is bekapcsolódik – nem űrhajósokat adunk a világnak, hanem számos egyéb ponton kapcsolódunk – elsősorban az Európában zajló űrkutatási munkálatokba.

Első adás téma: Az űrturizmus magyar vonatkozásai

Beszélgetőpartner:
Dr. Both Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója

Műsorunk első adása a mai nap hangzott el, a Civil Rádió honlapjáról még két hétig letölthető, honlapunkról pedig korlátlan ideig.

A műsor letöltése (MP3)