MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.10
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

A MANT is ott volt a Tudományok Hídján (2011.09.20.)

2011. szeptember 17-én (szombaton) társaságunk is részt vett a Tudományok Hídja nevű rendezvényen.

A mi sátrunk a Széchenyi téren kapott helyet, a National Instruments Magyarország céggel egy helyen. A szervezők a rendezvényre kb. 3000 főt vártak, de a jó idő megtette hatását, közel húszezer ember volt jelen. A mi standunknál hét órán keresztül folyamatos sor állt, és ez volt a helyzet szinte mindenhol.

Frey Sándor és jómagam 14 óra előtt egy kicsivel érkeztünk meg a helyszínre. Ezután elkezdtük berendezni a terepet, majd megérkezett Sik Andris is. Délután három óra után egy kicsivel már állt a standunk és folyamatosan jöttek az érdeklődők. Öt órakor érkezett meg Orgel Csilla és Spányi Péter. Kicsivel később búcsút vettünk Frey Sanyitól, de hét óra körül megérkezett Horváth Márk, és este tízig tartottuk a frontot. Délután három órától (tűző napsütés) egészen esti tízig (kellemes hűvös) folyamatosan álltak a standunknál az emberek, beszélgettek, játszottak. Bolygó-totót lehetett kitölteni (a helyes megfejtők nyereménye egy Űrtan évkönyv), továbbá 10 űrfelvételt felismerni (óránként kisorsoltunk a játékosok között egy Iskolai űratlaszt). Nagy sikere volt továbbá a Rajzolj Naprendszert! programnak is, amelynek során kisgyerekek színezhettek ki érdekes dolgokat. Este hat órára már majdnem minden kivitt anyagunk elfogyott, de szerencsére tudtunk utánpótlást szerezni. Hét új tagtársunk lett a nap végére.

A mai nap ismét bebizonyította, hogy tagtársaink önkéntesen, a szabadidejüket feláldozva nagyon sok embert tudnak megszólítani - az emberek pedig kíváncsiak erre a megszólításra.

Bízom abban, hogy a továbbiakban is több, ehhez hasonló sikeres rendezvényen vehetünk majd részt.

Bacsárdi László