MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.06.30
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

Hold-álmok: nemzetközi versenypályázat (2010.04.23.)

A MiniSpaceWorld 2010-es pályázatán a vállalkozó kedvű és kreatív pályázóknak egy Holdról szóló világ megtervezésén kell dolgozniuk.

A MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás keretében egy Hold témájú világ megtervezése az idei téma. A pályázók feladatai:


  1. Térbeosztás, vázlatos tervrajz készítése. Ez egy A3 formátumú képi dokumentum, amely felsorolja a Holdról szóló világ tervezett fő elemeit (benne minimum 3 interaktív gombnyomásos helyszínnel) és tartalmazza egy minimum 150 m2 összterületű terepasztal (ami pl. jól elképzelhető egy 16 m × 16 m-es teremben, de nem követelmény, hogy a terem négyzetes legyen) alaprajzát 1:87 (H0) vagy 1:100 méretarányban, ezen a felsorolt fő elemek elrendezését; a terepasztal felülete ne haladja meg a 250 m2-t; valamint tartalmaz egy, a tervrajzon használt főbb elemeket leíró jelmagyarázatot.
  2. Látványterv készítése a tervrajznak megfelelően.
  3. A design részletes leírása. A pályázó csapatnak meg kell indokolnia mintegy 1000 és 2000 karakter közti terjedelemben, max. 2 A4-es oldalon, hogy miért éppen ezt a designt választották, milyen „üzenetet” közvetít az elképzelés, valamint le kell írnia a felvázolt fő blokkok részleteit és az interaktív, nyomógombos helyszínek működését.
  4. Három (vagy több) kiemelt részlet kidolgozása. Itt a feladat a csapat által tervezett design kiválasztott részeinek illusztrálása és leírása, max. 2 A4-es oldal terjedelemben.
  5. Választható: A csapatok készíthetnek további 3D designt, animációkat, vagy videókat is, annak figyelembe vételével, hogy ezek nem követelmények, és nem befolyásolják a zsűri döntését, de benyújtásuk befolyásolhatja a közösségi szavazás eredményét.


A pályázat minden tartalmát angol nyelven kell benyújtani; az alaprajz és az illusztrációk készülhetnek kézzel rajzolva vagy elektronikus úton. A pályázat beadási határideje 2010. szeptember 30.

A pályázatra korra, nemre és állampolgárságra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet. A pályázatra max. 6 fős csapatok jelentkezését várják, de egy csapat akár egy főből is állhat, illetve egy ember több csapat munkájában is részt vehet. A pályázathoz regisztráció szükséges a www.minispaceworld.com oldalon. A csapat regisztrációjakor meg kell adni a csapat nevét, a csapatnak az MSW honlapján regisztrált felhasználóját (ez lehet már létező felhasználó is), csapatvezető teljes nevét.

A pályamunkákat digitális formában várják a contest@minispaceworld.com e-mail címre az alábbiak szerint:


A zsűri tagjai:


A díjak értéke a szponzoroktól függ, de a minimális célkitűzés 3000 euró összdíjazás, amit a legjobb három helyezett csapat között 3:2:1 arányban osztanak fel. Emellett lesz egy különdíj, az MSW Community's Prize, amelyet az MSW oldalán regisztrált tagok fognak megszavazni.
A díjakat Budapesten adják át, előreláthatólag 2010 novemberében. A pontos helyszínt és időpontot hamarosan közzéteszik.

A pályázatról további információ a contest@minispaceworld.com címen kérhető, illetve az MSW weboldalon található.

A MiniSpaceWorld felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szól: vasúti terepasztal-rendszerhez hasonlítható módon felépített „modellvilágokban“ kívánja bemutatni az űrhajózás és a csillagászat érdekes és izgalmas részleteit. Kiállítótermei – amelyeket MSW világoknak neveznek – tematikai csoportosításban járják majd be a csillagászat és az űrhajózás sokszínű világát, a múltból indulva az elképzelt jövőig. A tervezett terepasztalok látványosan, mindig mozgásban levő modellekkel (induló és leszálló űreszközök, pályán keringő műholdak, autó- és vonatközlekedés, stb.) nyújtanak egyidejűleg szórakozást, ismeretterjesztést és turisztikai vonzerőt. Külön hangsúlyt kap az űrhajózásból eredő rengeteg hasznos, a mindennapi életet kényelmesebbé és biztonságosabbá tevő eszköz bemutatása.

A MiniSpaceWorld egy peregrinus interstellar projekt. A peregrinus interstellar célja, hogy hozzájáruljon a gyakorlati csillagközi utazás megvalósításához és az űrkutatás népszerűsítéséhez. Többnyelvű internetes portáljának, a PI Clubnak tudományos népszerűsítő feladatát a „hagyományos” űrhajózás és a csillagászat témaköreire a MiniSpaceWorld (MSW) projekt terjeszti ki.