MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.29
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

A sci-fi mestermunkái - pályázati felhívás kreatívoknak (2009.10.23.)

„Távoli világok - A sci-fi mestermunkái” címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére. A pályaművek beadási határideje 2009. november 1.

Mint korábban már hírt adtunk róla, a pályázók feladata egy vázlatos tervrajz készítése, a design részletes leírása, három vagy több kiemelt részlet kidolgozása, valamint opcionálisan animációk és videók készítése. A vázlatos tervrajznak egy minimum 150 négyzetméteres összterületű terepasztalt kell tartalmaznia. A pályázat összdíjazása minimum 3000 euró, illetve lesz egy különdíj, a MiniSpaceWorld oldalára regisztrált tagok szavazatai alapján. Budapest Főváros Önkormányzata különdíjat ajánlott fel a legjobb magyar résztvevő csapatnak. Az ünnepélyes díjkiosztójára 2009. december 5-én 19:00 órakor kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia vári épületegyüttesében (Budapest I., Országház utca 28.), a Kongresszusi Teremben. Az ünnepségen fellép Barbara Buchholz berlini teremin művésznő is.

A zsűri tagjai: Dr. Herbert W. Franke professzor, tudós, író, Németország; Patrick Gyger, igazgató és kurátor, A Máshol Háza (Maison d’Ailleurs) – Science-fiction, utópia és különleges utazások múzeuma, Svájc; Mat Irvine, vizuális effektus designer, Smallspace Model Services, Egyesült Királyság; Marc Millis, alapító és elnök, Tau Zero Alapítvány; rakétafejlesztő mérnök, fizikus, NASA Glenn Kutató Intézet, Amerikai Egyesült Államok.

Az Űrvilágon tavaly bemutatkozott peregrinus interstellar célja, hogy hozzájáruljon a gyakorlati csillagközi utazás megvalósításához. A PI Club tudományos népszerűsítő feladatát a „hagyományos” űrhajózás és a csillagászat témaköreire a fejlesztés alatt levő MiniSpaceWorld (MSW) projekt terjeszti ki. Az MSW felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szól: vasúti terepasztal-rendszerhez hasonlítható módon felépített „modellvilágokban” fogja bemutatni a téma szórakoztató és izgalmas részleteit. Tervezett terepasztalai látványosan, mindig mozgásban levő modellekkel (induló és leszálló űreszközök, pályán keringő műholdak, autó- és vonatközlekedés, stb.) nyújtanak egyidejűleg szórakozást, ismeretterjesztést és turisztikai vonzerőt. A MiniSpaceWorld külön hangsúlyt fog fektetni az űrhajózásból eredő rengeteg hasznos, a mindennapi életet kényelmesebbé és biztonságosabbá tevő eszköz bemutatására, mind a terepasztal-világokban, mind a valós üzemeltetésben.

A pályázat részletes felhívása a Galaktika Magazin portálján található.