MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.06.30
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban (2009.04.12.)

Charles Simonyi második űrutazása alatt többször beszélt magyar rádióamatőrökkel, részt vett a készülő első magyar műhold földi állomásainak tesztelésében, valamint válaszolt magyar diákok kérdéseire. Április 16-án azonban nem csak a hangját hallhatjuk, hanem élőben is találkozhatunk vele...

...a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban (1097 Budapest, Gyáli út 22.).

A Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban – találkozó Charles Simonyival rendezvény keretében április 16-án 14:30-kor a Puskás Tivadar Távközlési Technikumba látogat az űrutazásáról hazatérő Charles Simonyi. A rendezvényen találkozik rádióamatőrökkel, diákokkal, a Masat-1, az első magyar műhold készítőivel valamint a sajtó képviselőivel.

"Simonyi április 9-én délután mondta, hogy idén is szívesen jönne az iskolánkba és találkozna azokkal a rádióamatőrökkel és diákokkal, akikkel az űrből létesített kapcsolatot. Azonnal azt válaszoltam, hogy szívesen látjuk." – mondta dr. Horváth László, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója. "Arra nem lenne lehetőség, hogy mindenki, aki részt vett az április 3-i hétvégi eseményekben, személyesen üljön le Simonyival beszélgetni, de az április 16-i rendezvény egy jó alkalom az űrturistával való találkozásra." – tette hozzá Bacsárdi László, a Természet Világa szerkesztőbizottsági tagja.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az április 16-i rendezvény lesz Charles Simonyi egyedüli nyilvános programja azon a napon. A délutáni programon Simonyi válaszol a jelenlévő rádióamatőrök és diákok kérdéséire. A rendezvény szervezésében az április 3-i hétvégi eseményekhez hasonlóan a Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub (HA5KHC), a Magyar Űrkutatási Iroda, a Műegyetemi Rádió Club (HA5MRC), a Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a Magyar Asztronautikai Társaság, magyarországi rádióamatőrök és az alapításának idén 140. évfordulóját ünneplő Természet Világa vesz részt.

A program nyilvános, minden érdeklődőt várnak a szervezők. További információ a rendezvényről a www.termeszetvilaga.hu/radiokapcsolat címen található.