MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.10
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

Űrhajós találkozó a Puskásban (2007.04.25.)

Charles Simonyi április 30-án hétfőn Magyarországra látogat. Hétfõn délelőtt a Vöröskereszt szervezésében közéleti személyiségekkel találkozik, sajtótájékoztatót tart a Magyar Vöröskeresztnél, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten. A hétfő délelõtti sajtótájékoztatóról bõvebb információ a Vöröskereszttõl kérhetõ. A hétfõ délutáni szakmai beszélgetést a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi.

A rendezvény helyszíne: Puskás Tivadar Távközlési Technikum
A rendezvény pontos idõpontja: 2007. április 30., hétfő, 17.00-18.00

Az Űrhajós találkozó a Puskásban rendezvényt a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi. Az egy órás rendezvényen az április 12-i beszélgetésen részt vevõ rádióamatőrök és az április 13-i beszélgetésen részt vevõ diákok lesznek jelen, valamint a hazai űrkutatáshoz kötõdõ szervezetek (Magyar Asztronautikai Társaság, Magyar Űrkutatási Tanács, Magyar Űrkutatási Iroda, Űrkutatási Tudományos Tanács) tagjait várják. Beszédet mond valamint kitüntetéseket ad át Kovács Kálmán (a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, a Magyar Ûrkutatási Tanács elnöke), dr. Horváth László (a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója), dr. Horváth András (a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke) valamint Bacsárdi László és dr. Both Előd (mindketten a Természet Világa folyóirat szerkesztõbizottságának a tagjai). A rendezvényen ezután Charles Simonyi a jelenlévõ diákok és rádióamatorök kérdéseire fog válaszolni. A szervezõk néhány meglepetéssel is szeretnének Charles Simonyinak kedveskedni, valamint ezen a rendezvényen fogja meghirdetni a Magyar Asztronautikai Társaság az ûrkorszak 50. évfordulójával kapcsolatos országos ifjúsági vetélkedõjét.

A hétfő délutáni szakmai beszélgetéssel kapcsolatos sajtóinformáció Bacsárdi Lászlótól kérhetõ ( bacsardi.laszlo@impulzus.com, 06-30-266-68-45).

További információ: http://www.termeszetvilaga.hu/radiokapcsolat